Tässä välissä myös onnea lapsijohtaja (tirsk) Taeyeonille hänen kahdentenakymmenentenäneljäntenä syntymäpäivänään!

tumblr_mgdzh5SwLx1rykz20o1_1280-normal.j

Lol.

tumblr_mhb9dyUzRF1rykz20o1_1280-normal.j

Ehh...

Ensimmäinen kuva: EI JUMALISTE KERTOOKO MUKA JOKAIKINEN BIISI, JONKA SNSD ESITTÄÄ, POJISTA?! EI! Vaikka kyseisessä biisissä kuinka ihaillaan sitä lavalla seisovaa ja tanssivaa ihmistä, ei se automaattisesti tarkoita, että kyseinen ihminen olisi mies. Toki kyseessähän voisi olla myös poika joka tanssii, voihan "dancing queen" toimia myös pelkkänä fraasina, joka kuvastaa k.o ihmisen tanssitaitoja. Sitä paitsi, jos ollaan täysin rehellisiä, kuulostaako "dancing king" muka hyvältä? Sitähän minäkin.

Toinen kuva: En nyt menisi ensimmäisenä puhumaan siitä, kuinka Dancing Queen on sanoitukseltaan niiin homomyönteinen ja avarakatseinen kappale, jossa tyttö ihastuu toiseen ja on ihan että uuh ja aah - ja kuinka on hyvä että se tulee vasta nyt koska Etelä-Korea "on juuri viime aikoina alkanut avautua tälle aiheelle". 

Ehhhhhhhhhhhhhhkä en menisi nyt ihan tuolle linjalle. Itse sain lähinnä viboja siitä, että hoobae näkee sunbaen (tai sitten fani idolinsa) lavalla ja ihastuu tämän tanssiliikkeisiin ja esiintymiseen. Tämä innostaa häntä itsekin harjoittelemaan ahkerasti ja lopulta kertoja itse pääsee debytoimaan, mutta koskaan hän ei tule unohtamaan ihanaa sunbaeta, joka innosti häntä. Toki mukana voi olla romanttista ihastumistakin hieman, mutta ei missään nimessä avointa homoseksuaalista rakkautta.

Ai miksikö?

Vastaukseni kumoaa samalla myös ruusunpunaiset haaveet Etelä-Korean vapaamielistymisestä. Se maa on - ja tulee vielä hyvän aikaa olemaan - erittäin konservatiivinen. Myönnän, etten ole välttämättä aivan ajan tasalla, mitä tulee Etelä_Koreassa käytävään keskusteluun homojen asemasta, mutta jokin sanoo minulle, ettei se ole voinut huomattavasti muuttua myönteisempään suuntaan. Kieltämättä on mahdollista, että länsimaistumisen myötä myös homojen asema paranee - en tosin laske sen varaan, kun ei Suomessakaan homoilla ole käytännössä edes kaikkia ihmisioikeuksia (jos ne nyt niiksi lasketaan).

Idolibisnes ei pyri muuttamaan homojen asemaa. Jos OP kuvittelee, että lauma idolipoikia hipelöimässä toisiaan tarkoittaa että homot on siellä jees, niin voi voi... Sitä kutsutaan fanipalveluksi, eikä sillä pyritä muuhun kuin rahan lypsämiseen kiimaisilta faneilta. Korean markkinoille ei mitään avoimen homoseksuaalista nyt vain voi julkaista, sen verran tarkkoja suuret levy-yhtiöt maineestaan ovat.

Hyvää yötä ^^