On vaikeaa rakastaa kaikkia tasapuolisesti, vai mitä? Jossain iltapäivälehdessäkin oli joskus juttua siitä kuinka jotkut vanhemmat rakastavat yhtä lasta muita enemmän, vaikkakin moni kommentoi myös rakastavansa jokaista lastaan yhtä paljon. Idoliyhtyeen kaikkien jäsenten rakastaminen tasapuolisesti on varmaan vielä vaikeampaa.

SNSD:n fandomissa on myös yhdeksän alafandomia (tietääkseni TTS:lle ei ole alafandomia ainakaan nimetty, korjatkaa jos olen väärässä). Nämä ovat

  • Taegangerit (Taeyeon-fanit)
  • Gorjess spazzerit (Jessica-fanit)
  • Sunshinerit (Sunny-fanit)
  • Fanytasticit (Tiffany-fanit)
  • Hyohunniet (Hyoyeon-fanit)
  • Yurisistablet (Yuri-fanit)
  • Sooyoungsterit (Sooyoung-fanit)
  • YoonAddictit (Yoona-fanit)
  • Seomatet (Seohyun-fanit)

Pahoittelen nimien tökeröä väännöstä suomalaiseen monikkoon, nehän ovat olleet alunperin engalnnin monikossa, mutta kun eipä niille suomenkielistä versiota taida olla. Voin kyllä yrittää myöhemmin kääntää niitä sujuvalle suomenkielelle. Joka tapauksessa, nämä alafandomit eivät vaikuta olevan kovin marginaalisia. Kun kyseessä on näinkin iso ryhmä, voi olla vaikeaa fanittaa ooteeysiä. Toisaalta yhden ainoan suosikin valitseminen voi olla myös työn ja tuskan takana, kun ryhmässä on yhdeksän erilaista tyttöä, kukin omalla tavallaan ihania.

Itse rakastan (platonisesti, toki) jokaista jäsentä enemmän tai vähemmän tasapuolisesti. Aluksi tosin tuntui siltä, että kolmeksi suosikikseni ponnahtaisivat Hyoyeon, Sunny ja Sooyoung. Kuitenkin aloin pian huomata persoonallisia piirteitä jokaisessa jäsenessä ja yhtäkkiä kaikki yhdeksän olivatkin jakamassa ykkössijan. Välillä tulee tietysti tunne, että joku jäsenistä jää hieman taustalle, mutta "onneksi" aina silloin joku trolli ja/tai antifani avaa sammakkoisen suunsa ja haukkuu k.o jäsentä mitä kieroimmilla nimityksillä. Siitäpä minä tulen surulliseksi, ajatellen "mutta sehän on niin kiva tyyppi..." Ja tsadam, kyseinen jäsen on taas suosikeissani.

Oikeastaan ainoat suosikkini ovat niissä bändeissä joita en fanita. Esimerkiksi BIGBANGin TOP, f(x):n Amber ja niin edelleen. En silti näe mitään vikaa siinä, että joku nyt sattuu pitämään jostakin jäsenestä muita enemmän. Tietyn jäsenen fanittaminen muiden kustannuksella on negatiivinen asia vain silloin, kun kyseinen fani vihaa ja haukkuu muita jäseniä.

Käytöstavat, lapset, käytöstavat! Ne ovat erittäin tärkeitä myös k-popin ihmeellisessä maailmassa. (Tästä turinointia sitten myöhemmin.)